Vermelding op zwarte lijst

Een vermelding op zwarte lijst kan vervelende bijwerkingen hebben. Het is zeer lastig als je geld nodig hebt, maar je kunt hier niet aan komen. Toch zijn er mogelijkheden met een vermelding op zwarte lijst!

Hoe loop je een vermelding op zwarte lijst op?

Hoe kan het dat je een vermelding op zwarte lijst oploopt? Dat komt doordat alle gegevens die te maken hebben met krediet, of betaling op afkoop, geregistreerd worden bij een landelijke instelling, het Bureau Krediet Registratie (BKR). Wanneer je een krediet afsluit, of een plafond instelt op je creditcard, wordt je positief geregistreerd bij het BKR. Wanneer je vervolgens niet aan je betalingsverplichtingen voldoet, en twee tot vier maanden betalingachterstand hebt opgelopen, verandert deze positieve registratie in een negatieve registratie. Wanneer je negatief geregistreerd hebt, oftewel een vermelding op zwarte lijst hebt opgelopen, ben je bij de meeste banken niet in staat een lening af te sluiten. De registratie verdwijnt vervolgens na vijf jaar vanzelf.

Vermelding op zwarte lijst kan een echt probleem zijn

Wanneer je een vermelding op zwarte lijst hebt, kan dit zeer vervelend zijn. De onmogelijkheid om geld te lenen kan namelijk veel problemen geven. Wanneer jij financieel krap bij kas zit, kun je namelijk niet uitwijken naar een lening om de problemen op de lossen. Ook is het niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten wanneer je naar een koophuis wilt overstappen. Dit kan lastig zijn. Er is nu in ieder geval een oplossing voor het afsluiten van een kleine lening met een vermelding op zwarte lijst.

Vermelding op zwarte lijst en geld lenen

Dankzij online lening aanbieders is het nu ook met vermelding op zwarte lijst mogelijk om geld te lenen! Het gaat oom leningen van kleine bedragen, tussen de 50 en de 1000 euro euro. Deze leningen sluit je af via het internet en er wordt geen BKR check gedaan. Dat betekent dat de gegevens bij het Bureau Krediet Registratie niet relevant zijn wanneer je een lening wilt afsluiten. Een vermelding op zwarte lijst is dus niet langer een obstakel bij geld lenen. De reden dat deze gegevens niet relevant zijn heeft vooral te maken met het feit dat het om kleine leningen gaat, waardoor het risico dat de online lening aanbieders lopen niet erg groot is. Wel vragen zij vaak om een garantstelling. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een vriend of familielid vragen. Als dit niet mogelijk is, bieden online lening aanbieders ook altijd de mogelijkheid om een speciale verzekering af te sluiten. Zo lopen zij niet teveel risico en kun jij gewoon lenen met een vermelding op zwarte lijst!